Marika Apartmanházunk
marika_apartmanhaz.jpg
További információkért kattintson a képre!

 

WI-FI internetelérés

WI-FI internetelérés

Debrecen

Debrecen Magyarország keleti határának közelében, Budapesttől 220 km-re található. Hajdú-Bihar megye székhelye közel 208 ezer lakosával Magyarország második legnépesebb, évről évre óriási fejlődést mutató városa.

A belváros hatalmas sétálóutcává alakult át, amelynek főterén épült meg Európa legnagyobb, 20 m átmérőjű kerámia szökőkútja. Néhány éve, az országban egyedülálló, fedett mediterrán élményfürdő is szolgálja az ideérkezők kikapcsolódását, míg a 2006 februárjában átadott Kölcsey Konferencia Központ a kultúra és az idegenforgalom regionális bástyájának számít.

Debrecen a fesztiválok városa

Évente több százezren látogatnak Debrecenbe a különböző fesztiválokra, amelyek közül a legismertebb a Virágkarnevál, de egyre nagyobb rangot vív ki magának a rendezvények sorában a Tavaszi és Őszi Fesztivál, a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny, a Jazz Napok, vagy a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Debrecen a sport városa

A városban országos, sőt nemzetközi szinten is elismert sportélet zajlik. Az élvonalbeli csapatok labdarúgásban, kosárlabdában, női és férfi kézilabdában jelentős eredményekkel büszkélkedhetnek. A csapatsportágakon kívül számos egyéni sportágban – atlétika, aerobik, ökölvívás, triatlon, tollaslabda és salakmotorozás – értek el hazai és nemzetközi sikereket a debreceni sportolók.


A sportfejlesztések területén is sokat lépett a város előre. Gyönyörű zöldövezetben várja a korszerű atlétikai stadion a sportolni vágyókat, és itt található a keleti régió legnagyobb sportcsarnoka, a már számos világversenynek otthont adó Főnix Csarnok is. 2006-ban került átadásra Magyarország legmodernebb uszodája, a Debreceni Sportuszoda. Néhány éven belül pedig felépül egy új, minden igényt kielégítő labdarúgó stadion is.
Debrecen kulturális és oktatási téren is az ország egyik fellegvára: az integrált egyetemen több mint 29 000 hallgató tanul nap mint nap.

Hagyományos és új nagyrendezvényeink, folyamatosan gyarapodó hazai és nemzetközi sporteseményeink egyre ismertebbé teszik Debrecen nevét a világban.

 
Hungarian (formal)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Polish (Poland)